Mindyoumore

Praktijk voor Orthopedagogiek en Mindfulness

Mindfulnesstrainingen & Yoga (ook online)


MBSR: Mindful Based Stress Reduction:

Een intensieve 8 weekse training waarin je leert :

- te begrijpen hoe je gedachtes werken,

- communiceren op een kalmere manier,

- je concentratie te verbeteren,

- hoeveel invloed stress heeft en hoe je ermee om kan gaan,

- hoe je goed voor jezelf kan zorgen,

- gedragspatronen veranderen,

- vriendelijker met jezelf en met anderen om te gaan.

 

MYmind

Een intensieve training (8/9 weken) voor kinderen en jongeren met AD(H)D, autisme spectrum stoornissen en gedragsstoornissen en hun ouders. (individueel of in een groep)

De kinderen leren over hun eigen aandachtsproblemen en ze leren hun aandacht beter te richten. Ze worden zich bewust van hun eigen reacties en emoties ook in meditatie. Hierdoor leren ze emoties en gedrag beter te reguleren. En ouders trekken deels met de kinderen op en ervaren via meditatie hoe ze zelf zijn, zich voelen en omgaan met hun kind.

Er wordt uitleg over stress gegeven, geoefend met aandachtig zijn en hoe je in het dagelijks leven  hiermee om kan gaan. Kinderen en hun ouders oefenen alleen en samen elke dag (+/- 30 min).


Mindful Parenting

In deze 8 weekse training voor ouders ga je stress herkennen in het soms hectische gezinsleven.

Je leert om minder vanuit je automatische piloot te reageren en aandachtig bezig te zijn met de opvoeding van je kinderen. 

Je leert om te gaan met je eigen emoties. Dit doe je door met een bewuste blik naar jezelf en je kind te kijken en met een gezonde dosis (zelf)compassie want we zijn ook gewoon mensen. 

Je perspectief verandert hierdoor en de interactie met je kind verbetert. Je geniet in aandacht van je kind en bent je bewust van hem/haar en van jezelf.Mindfulness & Yoga 

Bewegen in aandacht (ook voor mensen die kanker hebben of hebben gehad)

Voor deze lessen hoef je niet lenig te zijn en geen topfiguur te hebben. Ook moet je niet verwachten dat je een topfiguur krijgt. In deze lessen gaat het om bewustwording van het lichaam. Elke les duurt 60 minuten en in die les bewegen we in aandacht. We verkennen onze lichamelijke grenzen en zoeken deze grens soms op. We ontspannen ons en spannen ons soms in om duidelijk het verschil te voelen. We zorgen voor ons lichaam bewust en in aandacht.