Mindyoumore

Holistische praktijk voor orthopedagogiek, Mindfulness, Yoga en Reiki.

Holistische visie 

Een holistische benadering gaat uit van het principe dat alles met elkaar verbonden is. De mens wordt als een geheel benaderd in een holistische visie. Dat wil zeggen eenheid op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel gebied gevormd door lichaam geest en ziel. Deze onderdelen worden vanuit het holisme nooit als elk afzonderlijke delen beschouwd. Het lichaam is namelijk geen losstaand mechanisch object. Fysieke klachten of ongemak (energetische blokkades) hebben dan ook vaak hun oorsprong in het mentaal emotionele gebied.
Je kunt altijd iets doen aan de blokkades. Deze onbewuste programma's draaien voor 95% op de achtergrond en bepalen vaak onbewust de richting van jouw leven, daardoor kun je je een slachtoffer voelen en de schuld van jouw gevoelens of ongemak geven aan jezelf, de omgeving of omstandigheden. Of je richt al je aandacht op de buitenwereld, om die te willen veranderen zodat je er zelf geen last meer van hebt...alleen komt 'de issue' vanzelf weer terug in eenzelfde of een andere vorm, zodat je nog meer gaat proberen het probleem te vermijden, op afstand te houden of om de buitenwereld nog meer te willen veranderen. Dit kost heel veel energie en je welzijn wordt er op deze manier niet beter op. De focus ligt dan nog steeds naar 'buiten' toe gericht in plaats van op jezelf.
Bij bewustwording en transformatie van fysieke, mentale en emotionele blokkades laat je als het ware al het overbodige los waar je in het leven onbewust vervloeid mee bent geraakt, waardoor je stap voor stap weer bij jezelf uitkomt. Dat zijn bijzondere en waardevolle processen. Je leert jezelf beter kennen en je voelt je vrij om te kiezen wat je echt graag wilt en wat jou gelukkig maakt. Kiezen voor een betere versie van jezelf!